Simpozionul de Agro-Economie și Antropologie Rurală, Ediția a IV-a, din 16 noiembrie 2023

Partenerii simpozionului SAAR

Simpozionul SAAR este o inițiativă a Institutului de Cercetări Economice și Sociale Gh Zane, Academia Română, Filiala Iași.

group-tourists-old-tow-square-prague

Institutul de Cercetări Economice și Sociale Gh Zane, Academia Română, Filiala Iași

Având un profil multidisciplinar, Institutul „Gh. Zane” desfășoară cercetări fundamentale în domeniul științelor economice (macroecomomie, microeconomie, economie rurală) și al științelor sociale și umaniste (filosofie și științe politice, psihologie și științele educației, sociologie și științe juridice, antropologie digitală și teoria critică a fotografiei).

ARFI

Academia Română, Filiala Iași

Academia Română, Filiala Iaşi este o instituţie publică cu personalitate juridică de drept public și reprezintă forma de organizare teritorială a activităţii Academiei Române. Pentru desfăşurarea activităţii sale instituția dispune de un corp de cercetători și de un aparat tehnico-administrativ, fiind finanțată integral de la bugetul de stat.

Lupa-1536x1024

Asociația Rural Development Research Platform

Rural Development Research Platform reprezintă un grup de cercetări interdisciplinare în domeniul socio-economiei rurale. Grupul a fost înființat la Iași, în ianuarie 2016 și reprezintă un rezultat al colaborării interdisciplinare dintre un colectiv de economie rurală și unul de antropologie digitală din cadrul Institutului de Cercetări Economice și Sociale al Academiei Române, Filiala Iași.

241785445_1711874579023514_5603273482619383619_n

Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” al Academiei Române

Institutul Naţional de Cercetări Economice ”Costin C. Kiriţescu”, denumit în continuare INCE, este o instituţie cu personalitate juridică, de interes public, în subordinea Academiei Române, având ca obiect principal de activitate desfăşurarea de cercetări fundamentale şi avansate în domeniul economic, social şi demografic, înscrise în programele avizate anual de Secţia de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologie şi aprobate de către Adunarea Generală a Academiei Române.

IEA

Institutul de Economie Agrară, București

Institutul de Economie Agrară – Academia Română desfașoară activități de cercetare fundamentală.

Addresa: Calea 13 Septembrie no. 13, sector 5, 050711 București, România.

slider-image-2

Centrul de Cercetări pentru Dezvoltarea Rurală Durabilă a României din cadrul Academiei Române – Filiala Timișoara

Înființarea acestui Centru de cercetare răspunde nevoilor de cunoaștere, cercetare, ameliorare și dezvoltare a spațiului rural românesc, îndeosebi în zona de vest a țării, conform cerințelor actuale de evoluție a vieții rurale. Dimensiunea spațiului rural și problema dezvoltării rurale durabile în România generează teme, cercetări și acțiuni complexe datorită necesității păstrării unui echilibru între cerința de conservare a spațiului rural tradițional și tendința de modernizare și expansiune a urbanului,  atât în plan economic, cât și din punct de vedere ecologic, social și cultural.

Screenshot

Academia Română – Filiala Cluj-Napoca

Prin activitatea pe care o desfășoară, Filiala din Cluj-Napoca a Academiei Române contribuie la dezvoltarea cunoașterii și la influențarea în sens pozitiv a societății românești. Principala ei misiune constă în cercetarea științifică fundamentală și avansată, pe bază de programe de cercetare înscrise în planurile Academiei Române, precum și în activități conexe (organizarea de doctorate, difuzarea rezultatelor cercetărilor efectuate prin publicații, consultanță, participare și organizare de sesiuni științifice).

asas

Academia de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești” București – Secția de Economie Agrară și Dezvoltare Rurală

Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” (A.S.A.S.) este o instituţie publică specializată, autonomă de consacrare academică şi coordonare ştiinţifică, cu personalitate juridică, care funcţionează după statut propriu, în coordonarea ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi colaborează cu Ministerul Educaţiei Naționale (M.E.N).

rebresnet

RebResNet

RebResNet is a scientific research network developed as an informal group of individuals, international academic and research institutions with the main aim to build up a sustainable framework on topic of transition from a traditional resource based economy, as current ones, to a biobased economy.

244358954_4541726252536891_830864721637730226_n

Hubul inovativ Food for Iași Living Lab

Food for Iași Living Lab reprezintă un hub inovativ, care sprijină colaborarea dintre principalii actori din Regiunea de Nord-Est a României, pentru dezvoltarea durabilă și sustenabilă a sistemelor alimentare urbane și rurale. 

84821702_2870797789629754_1898957933807403008_n

Hubul de dezvoltare rurală RoRuralia

Designed as a collaborative and innovative hub, RoRuralia Living Lab aims primarily at connecting stakeholders from the Romanian North East Development Region for identifying and assessing the particular issues of the rural and urban systems.